Anwar Umum Cuti Khas Pada Isnin

PELUANG KERJAYA
0

KAJANG - Perdana Menteri yang baharu dilantik, Datuk Seri Anwar Ibrahim m3ngumumkan Isnin (28 November 2022) s3bagai cuti k3lepasan am.


P3rkara itu dimaklumkan olehnya pada sidang akhbar p3rtama beliau sebagai Perdana Menteri Malaysia K3sepuluh, di sini pada Khamis.


"Saya sudah bincang d3ngan Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Mohd Zuki Ali d3ngan Yang di-Pertuan Agong kerana saya sudah janji untuk beri cuti dan dianjak k3pada Isnin depan" katanya.


Anwar selesai m3ngangkat sumpah di Balai Singgahsana Kecil, Istana Negara di ibu negara, jam 5.30 p3tang.


Istiadat P3ngurniaan Surat Cara P3lantikan dan Istiadat Mengangkat Sumpah Jawatan dan Setia Serta Sumpah Simpan Rahsia itu, dis3mpurnakan di hadapan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong, Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah.


Terdahulu, Istana N3gara dalam kenyataannya memaklumkan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah p3rkenan melantik Pengerusi PH itu sebagai Perdana M3nteri Ke-10.


Ia s3kaligus menamatkan teka-teki s3lepas lima hari Parlimen berada dalam situasi tergantung b3rikutan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) pada Sabtu lalu, menyaksikan tiada mana-mana pihak berjaya mendapat majoriti 50 peratus daripada kerusi yang dip3rtandingkan. - Sinarharian Tags

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !