Petition KWSP Khas 2.0 Untuk 2023 Telah Dibuka, Sign Sekarang

PELUANG KERJAYA
0

Petition KWSP khas 2.0 akan ditutup pada 14.7.2022 ini. Sudahkah anda mengisinya? Mugkin ini adalah peluang terakhir untuk kita mendapatkan duit untuk menampung kos sara hidup yang kian meningkat.

 

Ramai yang mengeluh akibat harga barang yang meningkat, ada yang kehilangan rumah tempat berteduh akibat sewa rumah yang tertunggak, ada juga yang terpaksa di berhentikan kerja akibat majikan yang ingain mengurangkan kos perbelanjaan.

 

Kerajaan Setuju Pertimbang Pengeluaran Khas KWSP 2.0

 

Timbalan Menteri Kewangan ll, YB Tuan Mohd Shahar Bin Abdullah baru-baru ini dalam Dewan Rakyat telah menyatakan bahawa Kerajaan bersetuju untuk mempertimbangkan Pengeluaran KWSP 2.0.

 

Beliau berkata, semua input-input berkaitan bagaimana untuk kerajaan perhebat dan pertingkatkan nilai simpanan KWSP sedang dikaji rapi dan sudah pasti KWSP 2.0 juga adalah antara salah satu perkara yang sedang kerajaan pertimbangkan pada masa sekarang.

 

“Hal ini kerana, banyak lagi strategi yang Kerajaan akan gunakan untuk pastikan KWSP menjadi insurans pada mereka yang bekerja.”

 

Dan paling penting katanya, Kerajaan sekarang sedang teliti menangani masalah bagaimana peluang pekerjaan di pasaran, kadar gaji minimum diberikan kepada majikan dan seterusnya kerajaan juga mahu bantu buka saja sektor formal atau tidak formal supaya kadar kesedaran perancangan pasaran dan celik kewangan rakyat Malaysia dapat Kerajaan optimumkan sebaiknya.

 

Sign Petition Pengeluaran Khas KWSP 2.0 Tanda Setuju

 

Oleh itu, ramai yang bersetuju untuk mengisi petition untuk pengeluaran khas KWSP 2.0 ini.

 

Sign Disini

 

Adakah Kita Perlukan Pengeluaran KWSP 2.0?

 

Banyak perkara memerlukan duit zaman ni. Siapa yang nak tolak peluang ni. Ini ialah sebuah usaha yang baik jika kita mahu menambah wang belanja .Namun kita berfikir secara masak-masak sebelum membuat keputusan.

 

Sekirannya anda masih belum habiskan RM10, 000 dari pengeluaran sebelum ini tak usahlah mengharapkan pengeluaran KWSP 2.0 pula.

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !