780+ Kekosongan Jawatan Pembantu Tadbir W19 Di JPA & KKM, Mohon Dengan Minima SPM

PELUANG KERJAYA
0

 

Berita baik buat warganegara Malaysia yang sedang mencari penempatan kerja dan berminat nak kerja dengan Kerajaan! Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) kini membuka peluang kekosongan jawatan sebagai Pembantu Tadbir (Kewangan) untuk diisi di seluruh semenanjung Malaysia.

 

Jangan lepaskan peluang ini, inilah peluang untuk anda yang berkelayakan mohon jawatan di KKM dalam bidang yang ditawarkan. Permohonan boleh dibuat secara atas talian melalui sistem permohonan jawatan yang disediakan.

 

Ikuti perkongsian di bawah untuk maklumat lanjut jawatan ditawarkan dan panduan buat permohonan.

 

MAKLUMAT JAWATAN

 

Majikan: Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) & Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Nama jawatan: Pembantu Tadbir (Kewangan W19)

Kekosongan: 284 kekosongan & 500 simpanan

Tarikh tutup permohonan: 21 Ogos 2022

 

Untuk memohon, sila rujuk pada pautan di bawah ini :

 

-         Bagi calon yang berminat untuk melakukan permohonan, anda dikehendaki menghantar segala maklumat permohonan dengan lengkap yang merangkumi resume anda beserta dengan pengalaman pekerjaan anda yang lalu (jika diperlukan).

-         Jika diperlukan, para pemohon yang belum mempunyai akaun berdaftar hendaklah mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum melakukan sebarang permohonan kekosongan jawatan yang telah diiklankan di atas.

-         Hanya calon yang layak sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga manakala bagi permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh masa tiga bulan adalah dianggap sebagai tidak berjaya.

-         Untuk mengetahui maklumat lanjut berkaitan dengan kekosongan jawatan yang ditawarkan di atas sila klik pada pautan berikut KLIK DI SINI.

 

SYARAT KELAYAKAN MEMOHON

 

Sekiranya para pemohon merupakan individu yang berkelayakan dengan mempunyai kelulusan Ijazah, Diploma, Sijil Persekolahan (PMR, SPM, STPM, “A Level”, Pra-Universiti) atau sebarang kelayakan professional daripada pihak Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), para pemohon adalah dipelawa untuk memohon kekosongan jawatan yang dinyatakan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan jawatan di bawah telebih dahulu sebelum melakukan permohonan)

 

Ciri-ciri calon yang diinginkan adalah seperti berikut:

 

-         Kemas dan pembersih

-         Mempunyai pengetahuan am yang baik

-         Mempunyai ciri kepimpinan dan bertanggungjawab

 

Kelebihan yang ditawarkan:

 

-         Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik

-         Cuti tahunan

-         Cuti sakit

 

CARA MEMOHON

 

Permohonan kekosongan jawatan terkini di atas boleh dilakukan secara atas talian. Sila ikuti segala arahan seperti di bawah ini.

 

Sila klik pada pautan “KLIK DI SINI” yang terdapat pada bahagian atas dan rujuk pada maklumat permohonan, syarat dan tarikh tutup permohonan jawatan kosong tersebut.

 

Untuk permohonan kali pertama, para pemohon perlulah mendaftar akaun terlebih dahulu (sekiranya diperlukan) sebelum melakukan sebarang pengisian maklumat yang diperlukan oleh sistem.

 

Para pemohon dinasihatkan agar sentiasa mengemaskini segala maklumat terkini yang diperlukan di dalam sistem ini. Untuk makluman, hanya calon yang berjaya disenarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk tujuan sesi temuduga.

Tags

Post a Comment

0Comments

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !