[MOHON SEKARANG] BANTUAN PERSEKOLAHAN RM150 2022 : PERMOHONAN ONLINE (BORANG)

 

Kerajaan menyediakan Dana Bantuan Persekolahan 2022: Tawaran ekasih, BAP kpm, pusat zakat untuk Bantuan sekolah Baju dan Duit kewangan RM150 untuk awal tahun sehingga RM500 untuk pelajar sekolah rendah dan menengah Bajet Belanjawan 2022.

 

Pengumuman bajet belanjawan 2022, bantuan kpm 2022 untuk bantuan awal persekolahan yang diperkenalkan kepada semua ibu bapa. Yang mana anak masing-masing bersekolah, diberikan bantuan ini sebanyak RM150 seorang anak yang masih sekolah, dahulu RM100 sahaja (tidak kira sekolah menengah atau sekolah rendah) secara one off.

 

Jikalau seorang dapat bantuan sebanyak RM150, kalau 5 orang sudah RM750.

 

Dapatlah meringankan beban kalangan ibu bapa yang berpendapatan serdahana dan berpendapatan rendah untuk membeli keperluan pakaian sekolah dan buku-buku.

 

Tidak cukup dengan itu, ada lagi bantuan persekolahan khas untuk pendapatan rumah rm3000 ke bawah yang ditawarkan oleh pihak kerajaan Malaysia, kerajaan negeri ataupun dari agensi yang berkaitan?

 

TELEGRAM RASMIpanduanpermohonan

 

Bantuan KPM 2022

 

Permohonan Bantuan Awal Persekolahan melibatkan bantuan kpm 2022 / Borang BAP di Malaysia baik sekolah di negeri Johor, Melaka, Kelantan, Terengganu, Sabah, Sarawak, Pulau Pinang Penang, Perlis, Kedah, Langkawi, Pahang, Selangor, Putrajaya, Kuala Lumpur KL, Negeri Sembilan dan Perak dibuka.

 

Download isi borang permohonan pb1 dan pb2 ini selengkapnya dan hantar kepada pihak sekolah anda untuk makluman dan rujukan mereka.

 

Download borang pb1 disini >>>>> BORANG PB-1

Download borang pb2 disini >>>>> BORANG PB-2

 

Maklumat lanjut layari laman web www.infomalaysiakini.com untuk info yang menarik

 

 

Sumber : portalpermohonan