Saya Halalkan Demi Kelangsungan Hidup – Bos Mydin

PELUANG KERJAYA
1

 

Tular isu pecah masuk Mydin Mart di Sri Muda, Shah Alam baru-baru ini, Pengarah Urusan Mydin, Datuk Wira Haji Ameer Ali Mydin telah mengesahkan kejadian itu.

 

Menurutnya, beliau telah menghalalkan barang yang dicuri dan memaafkan individu yang melakukan perbuatan tersebut.

 

“Sejujurnya, saya tidak menyokong perbuatan mencuri tersebut, namun dalam keadaan darurat, mungkin mereka tiada pilihan dan terpaksa melakukan perbuatan tersebut demi kelangsungan hidup.

 

“Dengan seikhlas hati saya menghalalkan mereka yang melakukan perbuatan tersebut dengan niat meneruskan kelangsungan hidup akibat bantuan yang lambat tiba dan bukan niat yang sebaliknya,” katanya dalam satu kenyataan media.

 

Tambahnya lagi, beliau menyeru orang ramai untuk memanjatkan doa kepada Allah SWT agar mereka semua terselamat dan bencana banjir serta pandemik ini pulih seperti sedia kala.

 

Semalam, memetik laporan BERNAMA, Polis mengesahkan berlaku beberapa kejadian pecah masuk ke kedai serbaneka di Taman Sri Muda, Shah Alam, Selangor yang sedang mengalami banjir teruk.

 

Ketua Polis Daerah Shah Alam ACP Baharudin Mat Taib berkata kejadian dipercayai berlaku sekitar jam 1 tengah hari ke 2 petang antaranya membabitkan Mydin, KK Mart, 7eleven dan pasar raya Gmart.

 

Katanya keadaan buat masa ini terkawal dan elemen cegah jenayah digerakkan dengan bantuan Pasukan Gerakan Am (PGA) untuk memastikan tiada lagi kejadian pecah masuk kedai berlaku di kawasan tersebut.

 

Sumber : SiakapKeli


Tags

Post a Comment

1Comments

  1. Terima kasih boos maiden diharap peristwa ini tidak berulang lagi.

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !