Pelajar UIA Bantu Bersihkan Kuil Selepas Pemuda India Cuci Masjid Akibat Banjir

PELUANG KERJAYA
1

 

Terharu betul rasanya bila lihat rakyat Malaysia bersatu tanpa mengira bangsa dan agama. Sememangnya musibah yang tiba itu sebenarnya hanya ingin menguji kesabaran dan reaksi kita menghadapinya. Macam sebelum ini, tersebar video memaparkan sekumpulan pemuda berbangsa India sama-sama bantu bersihkan masjid yang turut terjejas akibat banjir.

 

 

Bantuan yang diberikan di masjid Klang, Selangor itu meraih pujian rakyat Malaysia dan itu merupaka satu contoh yang sangat baik. Disebabkan itu, sukumpulan sukarelawan dari Universiti Islam Antarabangsa (UIA) turut terpanggil untuk membersihkan pula sebuah kuil Hindu di Taman Klang Utama.

 

Sukarelawan yang terdiri dari kalangan pelajar itu bolehlah disifatkan sebagai masyarakat yang sedia berkhidmat tanpa mengira bangsa dan agama.

@nallan.dh

Semangat rakyat malaysia tak kira bangsa dan agama. Membersihkan masjid ❤️ ##klangbanjir ##foryourpage ##bangsamalaysia ##tiktokmalaysia ##klangberduka

♬ Sedih - Instrumental - Asraf Studio
 

 

Sumber : ohmedia


Tags

Post a Comment

1Comments

  1. That's show hatred among Malaysian actually created by political interests by individuals that want to champion themselves as religion heroes..we as Malaysian citizen actually love peace harmony unity among all regardless who we are ..bravo and salute to all kind hearted Malaysian.. keep it up👍

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !