Ringkasan Bagi Bantuan Khas Covid-19 ~ PEMULIH

PELUANG KERJAYA
4


 

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan yang pihak kerajaan akan memberi Bantuan Khas COVID-19 (BKC) kepada isi rumah kategori miskin tegar, B40 dan M40 termasuk golongan bujang bermula Ogos. Kenyataan itu dibuat semasa dalam pengumuman khas Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi (PEMULIH) Pada 28 Jun 2021 kemarin.

 

Menurut Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, sebanyak RM4.6 billion diperuntukkan untuk bantuan ini dan ia bakal memanfaatkan lebih 11 juta isi rumah dan individu warga emas serta bujang di seluruh Malaysia.

 

Berikut adalah ringkasan bagi Bantuan Khas Covid-19 (BKC) sebagai rujukan orang awam. Sila rujuk kategori anda dan kenal pasti jumlah bantuan yang layak untuk anda.

Baca artikel penuh di👉Ringkasan Bagi Bantuan Khas Covid-19 ~ PEMULIH - InfoMalaysiaKini







Post a Comment

4Comments

 1. Saya nak mohon bantun prihatatin nasional..

  ReplyDelete
 2. Buat apa? Asyik tk dpt ja.. Dh la jd angsa scam bukak ssm tah apa tah.... Whatever la

  ReplyDelete
 3. ni BKC ni dapat ke x ni bagi isi rumah yg penerima GKP?sejak dapat GKP,apapun x dapat..bongok..bagus kalau income berribu ribu..ni pelbagai bantuan dibatalkan dek kerna gkp

  ReplyDelete
 4. Dah cuba sedaya upaya minta bantuan dari sesama rakyat yang susah macam kami ini memang tak ada apa jawapan dari pihak yang berkenaan akhirnya terpaksa saya jual aje apa yang ada sekarang maafkan saya dah penat nak buat rayuan macam macam . Assalamualaikum.

  ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !