Bantuan Tambahan RM500 Untuk Golongan B40 & Penerima BPR

PELUANG KERJAYA
5


 

Berita baik buat penerima BPR, bantuan tambahan RM500 one-off kepada penerima BPR yang berpendapatan rendah.

 

Kerajaan telah memperuntukkan RM1.2 bilion bagi membantu 2.4 juta penerima yang kehilangan punca pendapatan.

 

Bantuan tunai sebanyak RM500 secara one-off diberikan kepada golongan B40, dan tambahan sebanyak RM500 diberikan kepada penerima Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) yang berpendapatan RM1,000 ke bawah.

 

Ikuti maklumat mengenai bantuan tambahan RM500 one-off di bawah:


Baca artikel penuh di: https://www.infomalaysiakini.com/2021/05/bantuan-tambahan-rm500-untuk-golongan.html

Post a Comment

5Comments

 1. Dulu kerajaan cakap semua dapat bantuan bpr..fasa pertama saya dpt fasa keda tak dpt alasan perkahwinan tidak disahkan.. padahal saya dah hantar surat nikah & surat beranak anak bawah tanggungan saya..kerajaan skrg cakap tak serupa bikin

  ReplyDelete
 2. Adakah saya layak menerima bantuan ini

  ReplyDelete
 3. apakah gulungan B40 60tahun keatas dapat bantuan one-off

  ReplyDelete
 4. Assalamualaikum saya dah cuba sedaya upaya minta tolong bagi saya slot pun tak ada apa jawapan dari pihak yang berkenaan boleh ke saya nak buat rayuan Bpr kami ini 3 beradik kerja di kampung aje gaji sebulan bawah RM 1200.00 ini 1 tahun yang lepas sebab TU kami minta tolong bagi saya slot nak pi BPR kemaskini balik borang sebab tak ada duit tak ada kerja pun dah 8 bln kerana COVID-19 Adik saya ada kerja pun tak menentu kerja pun dgn orang kampung aje gaji sebulan bawah RM 1000.00 sebulan kerja pun tak sampai 20 hari kerja buruh kasar lepas TU kwsp tak potong socso pun tak ada sebab Boss tak ada Lesen ambil kerja atas nama orang lain. Bila dah tak kerja boss saya tak ada duit semua TU bagi dia ok kita sendiri pun tak ada duit sebab tak ada kerja ada kerja ada duit tak ada kerja duit pun tak ada. Masalah sekarang ini Ibu Tunggal Ayah meninggal dah 23 tahun yang lepas kami dapat cari kerja pun dgn orang kampung aje gaji tak berapa bayaran sebab TU kami minta tolong bagi saya nak daftar masuk untuk pohon rayuan Bpr kami ini dapat duit Bpr pun seorang dapat RM 100.00 aje nak makan apa hari hari nak bayar bil rumah pun tak boleh nak minta tolong bagi saya jumpa sesiapa yang sudi bantu kami buat rayuan Bpr kemaskini balik borang kami ini saja masalah yang dihadapi oleh kami yang tak kerja Dan tidak ada duit. Harapan agar dapat beri kami peluang untuk kemaskini balik borang kami ini. Allah saja dapat membalas jasa baik dari kerajaan Malaysia.

  ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !