TELEFON Percuma ~ Ebit Lew Sediakan No Telefon Untuk Pelajar Yang Memerlukan



Hari ini, sebuah gambar yang dimuatnaik oleh seorang insan yang sangat baik, Ust Ebit Lew mula heboh yang menunjukkan sekitar 100 Tab jenis Samsung Galaxy Tab A ingin diberikan kepada pelajar yang betul-betul memerlukan.

 

MAJORITI PELAJAR BELAJAR SECARA ODL

Ketika wabak pandemik Covid-19 di Malaysia masih lagi belum menunjukkan tanda untuk berakhir, kerajaan mengekalkan kaedah pembelajaran secara ODL (Open & Distance Learning) kepada majoriti pelajar di seluruh negara.

 

 

 

TIDAK SEMUA PELAJAR MAMPU

Namun, tidak semua pelajar mampu untuk mengakses pembelajaran atas talian ini. Selain tidak memiliki gajet dan peralatan yang baik, had capaian internet juga menjadi penghalang segelintir pelajar di negara ini. Bukankah ini merupakan masalah serius yang perlu dititikberatkan?

 

EBIT LEW SEDIAKAN NOMBOR TELEFON

Justeru, dalam usaha mewujudkan persekitaran pembelajaran ODL yang stabil, Ust Ebit Lew ingin menyumbang sekitar 100 Tab percuma bagi pelajar yang benar benar memerlukan.

 

Melalui hantaran Facebook Ust Ebit Lew, beliau menyediakan nombor 0175870294 untuk dihubungi mereka yang memerlukan Tab percuma tersebut.

 

Pohon doakan yer. Baru beli biji 100 Tab untuk dihadiahkan pada pelajar yang memerlukan untuk kelas online. Siapa benar-benar perlu boleh hubungi 0175870294. Semoga menjadi asbab kebaikan- ebitlew

Posted by Ebit Lew on Thursday, 21 January 2021
 

 

 

 

 

Sumber : mingguankerja

 

19 comments:

  1. Asskum..ustaz sy nk telefon blh x anak sy 3 orng sekolh nk belajar di rumah x de telefon

    ReplyDelete
  2. Asmlkm ustaz area sabah bole kha

    ReplyDelete
  3. Nak mohon.. ank 6 org skolah.. 1 telefon memang x bleh.. kadang ank x smpat buat kerja sekolah.. LG 2 org ank nak ambik SPM n UPSR..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum.mcm mn nk mohon.ank 3

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum uztaz minta ma,af la menggangu malam2 ni sekedar bertanya mana tau ade rezki pon yg ustaz cakap tu ade lagi tak ustaz anak tak dapat nak blajar takde pon jikalau ade lg assalamualaikum

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum uztaz minta ma,af la menggangu malam2 ni sekedar bertanya mana tau ade rezki pon yg ustaz cakap tu ade lagi tak ustaz anak tak dapat nak blajar takde pon jikalau ade lg assalamualaikum

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum ..saya dari Kuching ada mempunyai 3ank 2 org baru saja masok tingkatan satu dan darjah satu . memerlukan bantuan untuk ank saya pelajar ..

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum ustaz sya dari Sabah ingin memohon bantuan telefon untuk kemudahan anak sya belajar.

    ReplyDelete
  9. selamat pagi ustaz.anak saya 2orang belajar sekolah rendah dan menengah. susah nak belajar online class. boleh tolong anak saya belajar online class. saya tinggal di kawasan klang selangor.terima kasih ustaz.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum dan selamat sejahtera Ustaz. Sya sangat memerlukan bantuan itu untuk adik saya dan saya untuk pembelajaran online ustaz.sya tinggal di kawasan Klang Selangor 41200
    Sekian terima kasih:)

    ReplyDelete
  11. Salam ustaz saya sorang ibu tunggal Dan sya ada 2 org ank seorg oku saya Mohon ustaz dapat tolong ank2 sya untuk permudah kn melakukan pembelajaran online
    Itu saja yang kami perlu kan wat masa sekarang hanye guna fon sya Dan adik sya
    Saya Tinggal kawasan petaling jaya selangor 46300
    Sekian terima kasih)

    ReplyDelete
  12. Sya depth pelajar tingkatan 5,moga sya Di berikan peluang utk memiliki tablet utk memudahkan sya belajar.kini sya terpaksa meminjam drpd jiran gara2 ingin belajar ustaz Mohon agar dapat permudahkan permohonan sya.

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum...ustaz area sabah blh kah!anak saya ada 3 org x dpt belajar x dah fon.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum...ustaz area sabah blh kah!anak saya ada 3 org x dpt belajar x dah fon.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum..ustaz saya ada anak 3 org sekolah boleh mohon tak..2org sekolah pendidikan khas

    ReplyDelete
  16. As salam ustaz saya punyer anak dah setahun online dgn hp kesian dia mohon pm ibu beliau, ibu dia ibu tunggal 0127711701 Cik Wan kesian anak saya

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum ustad boleh tak saya memohon 1 tab. Untuk anak saya ada 2 orang sekolah.. Rendah.

    ReplyDelete

Theme images by Flashworks. Powered by Blogger.