[RASMI] Bantuan Khas Kewangan Pelajar IPT Anak-Anak Sabah

 

Update terus melalui Telegram rasmi https://t.me/bantuankerajaan2021

 

SYARAT KELAYAKAN, ASAS BAGI PEMBERIAN


bantuan khas ini adalah tertakluk kepada syarat-syarat berikut:-

  1. Pelajar merupakan warganegara Malaysia yang berasal dari Sabah;
  2. Salah seorang ibu atau bapa merupakan anak kelahiran negeri Sabah;
  3. Tidak menerima sebarang tajaan biasiswa daripada mana-mana pihak;
  4. Pendapatan isi keluarga adalah tidak melebihi RM2,000.00;
  5. Umur pelajar hendaklah tidak mekebihi tiga puluh (30) tahun;
  6. Peringkat pengajian pelajar adalah peringkat Sijil, Diploma, atau ljazah Pertama secara sepenuh masa yang diktiraf oleh Kerajaan atau badan-badan profesional di Maaysia,
  7. Sedang melanjutkan pengajian dan berstatus aktif pada tarikh yang ditetapkan semasa pengambilan data pelajar
  8. Keutamaan adalah diberikan kepada pelajar yang berasal daripada luar bandar.

 

 

DOKUMEN, YANG DIPERLUKAN DALAM PROSES MEMOHON BANTUAN INI ADALAH SEPERTI BERIKUT

  1. Salinan sijil lahir pemohon, ibu dan bapa; (disahkan)
  2. Salinan kad pengenalan pemohon; ibu dan bapa; (disahkan)
  3. Surat pengesahan status pengajian dari IPT;
  4. Slip gaji/'surat pengesahan pendapatan ibu bapa, (disahkan)
  5. Borang Bantuan Khas Kewangan Pelajar Sabah (BKPS)
  6. Senarai semak penghantaran dokumen; dan,
  7. Salinan penyata akaun.

 


Sila Muat Turun Borang dibawah :

 

 

 

 

👉Senarai Semak

 

👉Borang PermohonanBantuan Kewangan Khas Pelajar Institusi Pengajian Tinggi Negeri Sabah

 

 

 

Maklumat Lanjut :

 

Boleh pergi laman web rasmi https://www.ums.edu.my/hepav2/

 

rujuk👇

https://www.ums.edu.my/hepav2/borang/borang-borang/225-borang-permohonan-bantuan-kewangan-khas-pelajar-institusi-pengajian-tinggi-negeri-sabah

 

Update terus melalui Telegram rasmi https://t.me/bantuankerajaan2021


34 comments:

  1. Di mana mau hantar borang ni?

    ReplyDelete
  2. Di mana mau hantar borang ni?

    ReplyDelete
  3. memang kena hardcopy ka lagi, tiada medium online kah, bagaimana nak hantar

    ReplyDelete
  4. dekat mana nak hantar borang ni?

    ReplyDelete
  5. Di mana mau hantar borang ini?

    ReplyDelete
  6. SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI
    TINGKAT 3 WISMA PERINDUSTRIAN
    88400 KOTA KINABALU SABAH

    CC: BAHAGIAN BIASISWA

    ReplyDelete
  7. Tarikh tutup permohonan bila?

    ReplyDelete
  8. Macam mana mau hantar borang ni?

    ReplyDelete
  9. Macamana mau hantr borang ni?

    ReplyDelete
  10. Tidak bole send borangni via email ka?

    ReplyDelete
  11. Dimana dan macam mana mau hantar borang ni? Dan bila tarikh tutup permohonan?

    ReplyDelete
  12. Bila tarikh tutup permohonan?

    ReplyDelete
  13. Bantuan ini di bawah yayasan mana satu

    ReplyDelete
  14. How to submit this application? via email or what?

    ReplyDelete
  15. D Mana tempat hantar borang ni ? .. smpai bila buka permohonan dia ?

    ReplyDelete
  16. Bila tarikh tutup permohonan? Dan perlu hantar melalui pos juga? Tidak boleh email?

    ReplyDelete
  17. Dimana mau hantar ni borang?

    ReplyDelete
  18. mcm mana mau hantar ini borang ?????

    ReplyDelete
  19. di mana mau hantar ni borang ya??

    ReplyDelete
  20. dimana mau hantar borang ni??

    ReplyDelete
  21. macam Mana nak dapat borang ni?

    ReplyDelete
  22. Bagi lah jawapan ?? Ni soalan semua yang tanya tidak yang kena balas keeja apa itu ? Respond lah bila tarikh tutup tidak cakap copy file hantar pakai email boleh kah tidak pun tidak tertakluk di sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...so kamu masih hold borang tu atau dah hntr?

      Delete
  23. mohon pihak kerajaan cakna dan beri maklumat yang detail.. niat nak bg bantuan tp mcm x nak bg ja hm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. INI BUKAN WEBSITE RASMI KERAJAAN NEGERI SABAH YA. BORANG INI BORANG LAMA TAHUN 2018 YANG TIDAK BOLEH DIGUNA PAKAI LAGI.

      HARAP MAKLUM

      Delete
  24. INI BUKAN WEBSITE RASMI KERAJAAN NEGERI SABAH YA. BORANG INI BORANG LAMA TAHUN 2018 YANG TIDAK BOLEH DIGUNA PAKAI LAGI.

    HARAP MAKLUM

    ReplyDelete

Theme images by Flashworks. Powered by Blogger.