i-Sinar ~ Cara Mudah 'Set Semula' Permohonan Pengeluaran RM10k

 

Baru-baru ini keputusan pengeluaran i-Sinar telah dikeluarkan secara rasmi melalui portal rasmi i-Sinar. Melalui di media sosial yang kami selidik, majoriti memberikan pelbagai reaksi terhadap keputusan tersebut.

 

Ada yang gembira kerana permohonan diluluskan. Sebaliknya ramai yang tidak berpuas hati kerana 'permohonan ditolak' dan masih 'dalam proses'.

 

Tetapi, masih ramai lagi yang keliru kerana telah tersilap jumlah pengeluaran semasa menghantar permohonan i-Sinar, ada yang terlebih angka, ada yang terkurang angka.

 

Justeru pada artikel kali ini www.infomalaysiakini.com akan berkongsi kepada anda bagaimana untuk set semula jumlah permohonan pengeluaran i-Sinar anda.

 

Info kali ini diambil berdasarkan sebuah perkongsian di Facebook oleh pemilik akaun Nur Rabiatul Fatien. Setakat artikel ini diterbitkan, posting beliau telah mendapat 459 Likes dan 8,300 Share.

 

CARA “SET SEMULA” JUMLAH PENGELUARAN i-Sinar

 

 

Klik link ini : https://secure.kwsp.gov.my/member/member/login

Masukkan Kad Pengenalan dan Password Anda

Ikut Paduan seperti dibawah

 

 

 

 

Klik yg jari tu tunjuk..

 

 

 

Klik I sinar..

 

 

 

make sure korang kena isi betul-betul dan details tu korang tulis sebab2 nk tukar amount..


 

 

 

 

make sure no telefon korang betul.. phone no tu no telefon yg sama.. Jangan sesekali copy paste.. tulis no tu 1 per 1..faham x? contoh taip 013456789 kali ke 2 taip juga 013456789..jgn copy.. xfhm jugak xthu la  atien copy dia reject.. so korang taip jela.. bukan susah pon

 

*email @ phone call.. better Klik phone call (make sure fon korang ada di tgn 24hours okeyyy) tggu kwsp call

 

 

 

ini contoh atien buat.. korang boleh la nk tiru reason atien tu.. hehe lepas siap korang submit..

 

*mohon pilih kelayakan saya (jumlah awk nk Keluarkan) kalau ada 9k taip lah 9000

 

 

 

 

ok bila dh submit.. akan keluar cmni.. ok skrg korang dh setle.. tunggu jela kwsp call @ email (mana korang Klik sblm ni.. kalau korang Klik email kwsp akan email, kalau korang Klik phone call kwsp akan call la.. cmtu)

 

Semoga ada rezeki kita.. amin



No comments:

Theme images by Flashworks. Powered by Blogger.