Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) ~ Semak Permohonan Anda Telah Berjaya Dihantar Atau Tidak

 

Bantuan Prihatin Rakyat yang telah diusahakan oleh pihak kerajaan walaupun berganti kerajaan yang baru, namun bantuan ini tetap diberikan kepada golongan rakyat yang memerlukan terutama dalam keadaan pendemik Covid-19.

 

Apa yang lebih menariknya, dengan perubahan nama bantuan ini, sebenarnya menyebabkan jumlah bantuan ini juga ditambahbaik dan terdapat tambahan jumlah bantuan daripada tahun ke tahun.

 

www.infomalaysiakini.com ingin berkongsi berkenaan maklumat yang sangat penting iaitu Cara-cara nak tahu adakah permohonan BPR anda dalam proses ataupun tidak. Untuk memastikan permohonan anda dalam proses, rujuk maklumat yang kami kongsikan. Baca panduan yang kami kongsikan.

 

 

CARA SEMAK NAMA ANDA ADA DIDALAM SISTEM ATAU BELUM

 

Bagaimana cara untuk memastikan permohonan anda sudah diterima atau belum. Sebelum anda ingin membuat semakan, pastikan anda Log Masuk di Laman Web BPR BPR https://bpr.hasil.gov.my/

 

 

Langkah yang pertama, pastikan anda tekan Peti Mel

 

Langkah yang Kedua, tekan perkataan SURAT

 

 

Seterusnya, tekan Permohonan Bantuan Prihatin Rakyat 2021 seperti gambar dibawah

 

 

Akhirnya, maklumat anda akan tertera seperti gambar dibawah. Kalau maklumat tertera seperti dibawah, permohonan anda diterima.


Berminat dapatkan info menarik? Join grup telegram kami https://t.me/bantuankerajaan2021

 

 

 

 

 

Kalau tidak tertera, pastikan anda kemaskini permohonan anda walaupun tiada perubahan maklumat.


5 comments:

  1. Soh orang chek tapi nak log in x leh masuk ape hal

    ReplyDelete
  2. Tidak dapat kemaskini bpr melalui online

    ReplyDelete
  3. Boleh kemaskini melalui online dan semuanya akan kelauar seperti saranan dalam artikel ini cuma kena betul caranya. Ikut step by step yg dah diterangkan tu. Link masuk dah disediakan. Masuk melalui link tu. Kalau x dpt log in tu mmg sebab dia akan tanya soalan keselamatan masa kita isi bpn atau bsh yg lepas, sbb tu kna simpan atau screenshot semua maklumat tiap kali isi2 benda macam ni. Solution dia kalau x dpt masuk kena lh main agak2 jwpn dia dan tunggu dia beralih ke soalan lain. Sbb kalau jwb salah lbh 3 kali dia akan suruh tunggu 10 minit. Buat atau jawab sampai boleh masuk page kita dpt log in dan update semula akaun atau maklumat. Kalau x faham dan x boleh buat sendiri mintalah bantuan mana2 individu yg boleh tolong dan dipercayai. Ini perkongsian sahaja. Diharap membantu.

    ReplyDelete
  4. Mcm mna cra nk isi,bg la link,lahai

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, kalau dah kemaskini, perlu kah pergi ke lhdnm untuk beri dokumen sokongan seperti yg dinyatakan didlm brochure ?

    ReplyDelete

Theme images by Flashworks. Powered by Blogger.