PERMOHONAN PAKEJ BANTUAN COVID-19 KERAJAAN NEGERI SABAH - KELAYAKAN TERBARUSejak dimaklumkan berkenaan Pakej Bantuan Covid-19 Kerajaan Negeri Sabah, ramai rakyat Sabah yang tidak masih mendapat Bantuan tersebut disebab banyak masalah di hadapi oleh Kerajaan Sabah.

Namun mungkin masih ada yang mengalami masalah untuk membuat permohonan disebabkan agak susah juga nak isi borang, hantar e-mel dan sediakan dokumen yang diperlukan untuk membuat permohonan, terutamanya bagi golongan yang berumur.

Kalau diikutkan sebelum ini, kita perlu mengisi maklumat melalui e-kasih. Kemudian bila dah sudah mengisi e-kasih ada yang sepatutnya dapat tidak lulus. Begitu juga Bantuan yang lain sama juga berlaku, sudah mohon tapi sama juga.

Terkini, pihak Kerajaan Sabah secara rasmi telah memudahcara dengan melancarkan sistem baru bagi permohonan yang telah diumumkan oleh Kerajaan Sabah
Kerajaan negeri Sabah telah mengeluarkan syarat terbaru untuk permohonan bantuan rakyat Sabah iaitu golongan KPLB/eKasih.


GOLONGAN YANG LAYAK MEMOHON
PERMOHONAN DAN SEMAKAN


Sebelum membuat permohonan pastikan membuat semakan terlebih dahulu. Adakah anda sudah Lulus atau Belum ada dalam sistem.LINK UNTUK SEMAKAN DAN PERMOHONAN : https://bantuan.covid19.sabah.gov.my/No comments:

Theme images by Flashworks. Powered by Blogger.